Димитър Пенчев надви грък и се класира за 1/8-финалите на Световното по кикбокс в Белград!

Деян Топалски отпадна след загуба от представител на домакините

Димитър Пенчев стартира с победа участието си на световното по кикбокс в Белград и се класира за осминафиналната фаза на надпреварата! Плевенчанинът се наложи над Йоанис Кагелидис от Гърция в кат. до 63,5 кг /Лоу кик, мъже/ и гледа уверено напред към следващото препятствие. 26-годишният Пенчев ще се изправи срещу руснака Шамил Гаджимушаев в спор за място на четвъртфиналите.

Другият плевенчанин на престижния форум, Деян Топалски, загуби с 2:1 съдийски гласа битката си срещу представителя на домакините Анди Джурджевич в кат. до 86 кг. Плевенчанинът имаше само две седмици за тренировки след участието си в шоуто "ВИП Брадър", но въпреки това даде всичко от себе си. "Кикбоксът е много различен от МММА като темпо и точкуване. Вината е само и единствено моя и за догодина ще дам всичко от себе си да съм по-добре", коментира Топалски.

Plevenutre.bg припомня, че Световното първенство в Белград се провежда под егидата на WAKO /World Association of Kickboxing Organizations/ и в него участват над 700 бойци от 54 страни.