Подозират фенове на ЦСКА за погрома на плевенското заведение

Маскираните вандали все още не са заловени

Има сериозни подозрения, че маскираните младежи, които са вилняли в кафе-аперитив на ул. "Иван Вазов" в Плевен вчера, са фенове на ЦСКА, съобщава "24 часа". Погромът е станал в 16,30 часа във вторник - около един час след края на срещата от турнира за Купата на България между Спартак (Плевен) и "армейците". Собственикът на потрошеното заведение е привърженик на "сините" и самият той смята, че зад атаката стоят привърженици на ЦСКА.

Припомняме, че според информацията на МВР нападателите са били 10-15 на брой, облечени с черни дрехи и имали поставени качулки, някои от които и с маски с прорези за очите. Носели в ръце ножове и метални телескопични щурмови палки. Хвърлили са на пода в заведението самоделно изработено пиротехническо изделие. Унищожили са оборудването на кафе-аперитива, като при оттеглянето си са откраднали лаптоп марка "НР" 15 инча и мобилен клетъчен апарат „Нокиа 1100“ с активна сим-карта.

Сигнал за нападението е постъпил в Първо РУМВР – Плевен през "Национален център-112". Незабавно са отреагирали полицейски екипи от група "Охрана на обществения ред" при 01 РУ МВР-Плевен и криминалисти от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Плевен и 01 РУ МВР-Плевен. Организирани са обходи на всички вероятни маршрути за изтегляне на нападателите от района на местопроизшествиeто. На този етап вандалите все още не са установени.

В Плевен се говори, че случилото се може да е отмъщение за мелето от началото на октомври, когато фенове на Левски вилняха в центъра на града и биха известен фен на "червените", а заведението му бе изпотрошено.