Слави Трифонов започва подписка за нов референдум

Ще бъдат включени 6 въпроса, които ще бъдат внесени по надлежния ред в НС

Екипът на "Шоуто на Слави" обяви, че стартира подписка за ново допитване по 6 въпроса. Членовете на Инициативния комитет са водещият Станислав Тодоров Трифонов и сценаристите на "Шоуто на Слави" Тошко Йорданов Хаджитодоров, Ивайло Ванев Вълчев, Филип Маринов Станев, Иво Божанов Сиромахов, Александър Николов Вълчев, Драгомир Стефанов Петров и Иван Георгиев Кулеков.

Сред въпросите отново присъства този за дистанционно гласуване по електронен път наред с въвеждането на задължително гласуване, както и дали директорите на областните дирекции и на районните управления на МВР да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура.

Останалите три питания са за мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура, за намаляване на броя на народните представители от 240 на 120, както и дали държавната субсидия на партиите да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори.

Планува се въпросите да бъдат внесени по надлежния ред в Народното събрание на 9 ноември, а от 10 ноември да започне официалното събиране на подписи за иницииране на реферундума, което може да продължи максимум три месеца. За да бъде задължен парламентът да свика допитването, за него трябва да са се подписали най-малко 400 000 избиратели.