Ето я истината за "жълтите ленти" на плевенския център

1500 лева струвала боята, с която са начертани линиите

Точно 1500 лева е струвала боята, с която са направени "жълтите ленти" из плевенския център, заради които градът ни не слиза от водещите медии през последните седмици. Това разкриха от ПП ГЕРБ.

"Уважаеми съграждани, буквално часове преди балотажа станахме свидетели на продължаващото публично унижение на града ни и неговите достойни жители от ефира на национални медии по станалата печално популярна тема за най-скъпата в света велоалея", започва декларацията на ПП ГЕРБ.

"Докато нашите опоненти похарчиха по предварителни изчисления, съгласно тарифите на телевизиите, близо 30 000 лева само по тази тема, която унизи плевенчани и града пред цяла България, ние спазихме обещанието да стигнем до край. Решихме да не огласяваме информацията, която се оказа публична и достъпна, преди балотажа, за да не бъде употребена за нечистоплътни политически цели. Въпреки това темата продължава да се експлоатира в ущърб на доброто име на град Плевен. Това ни задължава да огласим следното: парите, похарчени за така наречените „жълти линии” не са 850 000, не са 750 000, не са и половин милион дори. Съгласно информацията, която изискахме, реалната сума за закупуването на боята е приблизително 1 500 лв. Това развенчава манипулативната телевизионна кампания, налагаща внушението, че Плевен има най-скъпата велоалея в света", се посочва още в декларацията.

"В тази връзка групата на новоизбраните общински съветници изиска от кандидата ни за кмет проф. Стойков, да уволни в първия работен ден виновниците, взели решение без съответната административна санкция да изпълняват поръчка, различна от одобрения европейски проект. С това считаме, че е крайно време да спре публичното унижение на град Плевен в национален ефир", завършва декларацията.