Концерт и награждаване с плакети по случай празника на МУ-Плевен

Висшето училище ще отбележи 41 години от създаването си на 2 ноември

Ръководството на Медицински университет – Плевен кани всички преподаватели, студенти и служители на Тържественото честване на Празника на висшето училище на 2 ноември, понеделник, 2015 г. от 14.00 ч в зала „Магнум“ на Втора клинична база.

Празникът на университета отбелязва „рождената дата“ на висшето училище и произхожда от факта, че на 31.10.1974 г. се е състояло Тържественото откриване на Медицинския факултет в град Плевен. С решение на Академичния съвет датата 31 октомври е заложена като празнична в Академичния календар на МУ-Плевен.

С Решение на Ректорския съвет празникът на висшето училище тази година ще се чества на 2 ноември, понеделник, който ще остане учебен и работен ден. От 14.00 ч е задължително присъствен за студенти, преподаватели и служители по време на тържественото честване в зала „Магнум“.

Тържественото честване на празника на МУ-Плевен ще протече при следната програма:

13.30 ч – Осигуряване на автобуси за превозване на участниците в празника (студенти, преподаватели и служители) до зала „Магнум“, Втора клинична база

14.00 ч – Начало на Празника с внасяне на символите и посрещане на Ръководството с химна на академичната общност

14.00 – 15.00 ч - Официална церемония по награждаване с плакети на представителите на академичната общност, придобили нови научни степени и академични длъжности през изминалата година

15.00 – 16.00 ч – Празничен концерт на Плевенска филхармония - „Концерт от бисове“ със солист Чавдар Вълков, цигулка

16.00 ч – Коктейл.