Изборният ден в област Плевен започна в спокойна обстановка

Мисия

01-11-2015, 08:20

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Служители на пожарната обезопасиха изборните секции за балотажа

За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 505 полицаи

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към 6:00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 505 полицаи - служители от ОДМВР – Плевен, Зонално жандармерийско управление, Гранична полиция и „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Служтелите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР - Плевен издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората. Забранява се изнасянето на избирателните кутии, избирателните списъци и бюлетините извън изборното помещение след приемането им от секционната избирателна комисия в предизборния ден, по време на гласуването и преброяването на гласовете. Забранява се изнасянето на бюлетини от избиратели извън изборното помещение.

Органите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда при необходимост и по решение на СИК.