След 24-часово разследване на Районна прокуратура - Плевен е осъден купувач на гласове

Подсъдимият дал на две лица по 50 лева

На 24 октомври 2015 г., Районен съд – Плевен одобри сключено споразумение между Районна прокуратура – Плевен и с 36-годишния Пламен Кучев от град Плевен за извършено от него престъпление по чл. 167, ал. 2 във вр. с чл. 26 от НК. Делото е проведено по реда на незабавното производство, като разследването е приключило само за 24 часа.

Със споразумението Кучев е осъден на наказание лишаване от свобода за срок от 4 месеца, изтърпяването на което е отложено по реда на чл. 66 от НК с изпитателен срок от 3 години.

Пламен Кучев е осъден за това, че при условията на продължавано престъпление на 22.10.2015 година е дал на 2 лица имотна облага - парични суми – съответно по 50 лева, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на проведените на 25 октомври 2015 г. местни избори в полза на определена коалиция.

Постигнатото споразумение, което беше одобрено от Районен съд-Плевен днес, е окончателно, има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване. Наблюдаващ прокурор по делото е била прокурор Силвия Велизарова.

По случая е демонстриран висок професионализъм и отлична координация между Прокуратурата и органите на полицията - разследващия полицай и полицейските служители от Първо РУ на МВР град Плевен, ангажирани със случая, съобщават от пресцентъра на ОП - Плевен.