62 лева струвала предизборната кампания на кмета на Буковлък

Бившият полицай не вярва, че има партия, която може да накара институциите да заработят

Над 96 процента от гласовете спечели Росен Русанов в Буковлък миналата неделя, с което спечели за пореден път битката за кметския пост в селото. 62 лева пък струвала предизборната му кампания, стана ясно от репортаж на bTV.

"Казах им: "Ако искате, гласувайте. Ако не искате, недейте". За толкова мандати никога не съм правил плакати", призна кметът. Той се радва на огромна подкрепа от страна на ромите в селото и те нямат нищо против реда, който той е наложил.

"Престъпността в Буковлък е нулева. Говоря за битовата. Има контрабанда на тютюн и цигари, да, но това е работа на други институции", допълни Русанов.

Бившият полицай е независим кмет и не вярва, че има партия, която може да накара институциите да заработят. Преди време предложил на Община Плевен да въведе регламент за веселбите на открито, но не получил подкрепа. "Да се регламентира точно къде да се провеждат такива мероприятия - с определен час и по определен начин, както и с разрешение на кмета на населеното място, а не всеки да си го прави, когато иска - става дума за масови мероприятия, на улицата и т.н. Отговориха ми с два реда - не как ще се стане, ами как не може да се случи тази работа", коментира Русанов.