Арестуваха 30-годишен плевенчанин, разбил две коли на центъра

Нанесените материални щети са в процес на установяване

На 31 октомври около 07:45 часа чрез ЕНССП 112 във Второ РУМВР - Плевен е получен сигнал за разбит лек автомобил "БМВ 320" на паркинг на улица „Васил Левски“, с обгорена предна лява седалка и липсващи вещи и документи. Извършен е оглед на местопрестъплението е полицейски екип. Нанесените материални щети са в процес на установяване.

В същото време е получена и информация от собственик на друг автомобил – 29-годишен от Плевен. Той е заявил, че управляваният и паркиран от него на улица "Славовица" в Плевен „Опел Вектра“ също е със счупено предно дясно стъкло и от автомобила липсват вещи и документи. Извършен е оглед от полицейски служители.

От проведените бързи оперативни действия е установен извършителят на деянията – 30-годишен от Плевен. Част от вещите са намерени в него при извършения личен обиск. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен за престъпления по чл. 195, ал. 1, т. 3 и чл. 330, ал. 1 от НК. С прокурорско разпореждане извършителят е приведен за 72 часа в "ОЗ-СА" - Плевен. Образувано е бързо полицейско производство, по което продължава работа разследващ полицай.