Пиян и без книжка прегази пешеходка, избяга от местопроизшествието

Жената е транспортирана и настанена за лечение в плевенската болница

На 31 октомври около 16 часа в РУМВР – Червен бряг е получен сигнал, че в град Койнаре на улица "Девети септември" лек автомобил е блъснал жена, след което водачът е напуснал мястото. Веднага е изпратен полицейски екип.

От проведените оперативно-издирвателни меропрития е установено че 41-годишен местен жител, с лек автомобил "Гео Тракер" е блъснал движещета се срещу него отляво на пътното платното пешеходка – 37-годишна от същия град. Пострадалата е получила фрактури на десен крак. Транспортирана е и е настанена за лечение в МБАЛ „Д-р Георги Странски“ - Плевен.

Водачът е изпробван за алкохол с техническо средство "Дрегер 7410" и уредът е отчел 1.72 промила алкохолна концентрация. Издаден му е талон за медицинско изследване. Проверка на документите е показала, че 41-годишният е неправоспособен. Докладвано е на районен прокурор в РП-Ч.бряг. Образувано е досъдебно производство по чл.343, ал.3, във връзка с чл.343, ал.1, буква"б", във връзка с чл.342, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.