Около 1000 служители на МВР протестираха край Плевен (Видео)

Мисия

04-11-2015, 20:03

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Служители на МВР протестираха в Плевен, утре се събират отново

Полицаи, пожарникари и военни блокираха за час пътя Плевен - Русе

Около 1000 служители на МВР протестираха край Плевен тази вечер. Полицаи, пожарникари, военни, служители на съдебна охрана от града и региона блокираха между 18 и 19 часа главен път Плевен - Русе в района на КАТ – Плевен, образувайки два отделни лъча. Протестът бе подкрепен и от служители на Областна Дирекция - Велико Търново, служители от ловешкия и плевенския затвор, прокуратурата и съда.

"Не трябва да се даваме! Искат да направят реформите на нашия гръб! Трябва да сме заедно и да сме единни, за да постигнем това, което искаме!", заявиха служителите на МВР, развявайки български знамена.

Припомняме, че това, което предизвика недоволството им е намаляването на отпуските от 30 на 20 дни, премахването на категорията за труд и орязването на заплатите им при пенсиониране. От синдиката не приемат и решението новопостъпилите да бъдат назначавани при нови условия, които ще ги ощетяват.

Утре и в петък те продължават с едночасовата блокада, а в неделя се очаква да подкрепят националния масов протест в столицата. В областната дирекция има организация за пътуване с автобуси. Ако няма резултат, служителите се заканиха да продължат с действията си и следващата седмица.