Прерязаха лентата на новото регионално депо край Плевен /Снимки/

Стойността на проекта е 28,07 млн.лв

Новото регионално депо край Плевен бе официално открито днес. То ще обслужва 186 000 души от шест общини – Плевен, Долни Дъбник, Долна Митрополия, Гулянци, Искър и Пордим. Стойността на проекта е 28,07 млн.лв., съобщиха от Министерство на околната среда и водите.

"Благодаря на досегашния екип на общината за успешния финал в срок на този важен и тежък проект. Искам да ви уверя, че както и досега, както МОСВ, така и правителството, ще продължим да инвестираме в Северозападния регион. Чакат ни нови задачи, сред които мащабния проект за ВиК цикъла," заяви министър Ивелина Вaсилева по време на откриването на депото.

На церемонията присъстваха областният управител Ралица Добрева, депутатът Владислав Николов и арх. Трифон Иванов, който временно изпълнява длъжността кмет на Община Плевен.

По Оперативна програма "Околна среда" в област Плевен има 19 проекта на обща стойност 220 млн. лв. Вече са изградени пречиствателни станции в Червен бряг и Кнежа, положени са 63 км ВиК мрежа, доставени са 40 тролейбуса.