Две плевенчанки са пострадали при инцидента на Крушунските водопади

"Изключително тежка ситуация - борим се с планината", заявиха от МВР-Ловеч

Над 20 души от "Гражданска защита, доброволен отряд към Община Летница, членове на ловешкия Клуб за скално катерене "Планински ангели", полицаи и пожарникари участват в мащабна акция на Крушунските водопади, съобщава 24chasa.bg.

Хора и техника се борят за спасяването на жена и мъж, които бяха затрупани от свлякла се скална маса днес по обед. По непотвърдена информация семейство от плевенчанка и англичанин гостували на 42-годишна жена от града на Панорамата, която решила да им покаже природния феномен. Заедно изкачили пътеката покрай водопадите до най-високата им част. Там обаче се активирало свлачище от скална маса, която се стоварила върху тях.

По това време 42-годишната била в периферията на бедствието и успяла някак да се измъкне. Макар и ранена тя позвънила на телефон 112. Сигналът бил подаден в 12.12 часа.

От съображения за сигурност районът е отцепен с полицейски заграждения. Сред отломките е намерена чантата на другата жена, за която от Нова тв същи потвърдиха, че е от Плевен. От документите в нея станало ясно, че тя е с двойно гражданство. Пострадалата й приятелка пък е в болницата в Ловеч.

"Изключително тежка ситуация - борим се с планината. Има огромни късове скала и се надяваме хората някак да са оцелели под тях", каза комисар Даниел Колев, зам.-директор на Областната дирекция на МВР-Ловеч.

Работи се изключително интензивно, тъй като остава малко време до свечеряване. Ако преди това спасителите не успеят да стигнат до затрупаните, разчистването ще продължи утре.