Министър Кралев: Да се предоставят базите на клубовете за по-дълъг период от време

Трябва да се върне авторитета на българската спортна медицина

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира в студиото на БНТ необходимите реформи за оздравяването на българския спорт.

"Изминалите години доказват, че реформи в българския спорт са необходими. В училищата не се работи, отличия от големи международни състезания намаляват и т.н. Нашите приоритети са следните: законодателни промени, които да осигурят повече пари за детско-юношеските школи, спокойствие в клубовете и предоставяне на клубните им бази за по-дълъг период от време, разрешаване на проблема с училищата, в които няма физкултурни салони, както и възвръщане на авторитета на българската спортна медицина", прогнозира още той.


Наболялата тема, от която се интересува половин България - ЦСКА също не беше подмината.

"Изходът от тази криза е да се спазват правилата. Разбирам хората, които протестират. И аз съм фен. Някои персонажи злоупотребяват с приказките, че държавата води геноцид и война срещу ЦСКА. Дотук се стигна, защото липсваше диалогът между БФС, ръководството на "армейците" и феновете. Аз се опитвам да бъда медиатор между всички страни. Има обаче много въпроси, на които не е отговорено. Към акционерите на клуба, например. Защо се допусна ЦСКА да изпадне в това положение. Всичко е в ръцете на футболния съюз. Ние може да се намесим в момента, в който има яснота. Никога не сме притискали клуба", заключи Кралев.