Млади плевенски поетеси с награди от Националния конкурс "Веселин Ханчев"

150 участници се включиха в поетичната надпревара

В Стара Загора се проведе поетичният конкурс "Веселин Ханчев“, а с награди от него се отличиха Анита Велева от Плевен и Мария-Йоана Донкова от Долни Дъбник. Жури в състав Петър Чухов, Яница Радева и Иван Ланджев определи поощрителни призове за младите плевенски поетеси.

Статуетката "Златното яйце" - голямата награда на XXXII-я Национален младежки конкурс за поезия спечели Богомил Господинов. 21-годишният софиянец участва за пети път в поетичната надпревара, бил е сред поощряваните, но този път стихотворението му "Птиците на Лола" бе отличено от журито като най-доброто, информират от местната администрация.

Организатори на конкурса са Община Стара Загора, Библиотека "Родина" и къща музей "Гео Милев". Церемонията по награждаването на победителите от конкурса, който тази година е с рекорден брой - 150 участници, се проведе в Регионалния исторически музей в Стара Загора.

Втората награда по преценка на журито си поделиха Анна Лазарова на 21 години от Велинград и на Красимир Нейков на 23 години от Варна. Третата награда получи Антонина Георгиева на 24 години от София.