"Шоуто на Слави" стартира подписка за нов референдум - вижте пунктовете в Плевен

Плевенчани ще могат да се подписват на две локации

Както вече писахме, на 10 ноември Слави Трифонов и екипът му започват събиране на подписи за иницииране на референдум, включващ 6 въпроса. Доброволци от цялата страна са се ангажирали с предстоящата инициатива, която стартира утре от 10 часа.

Пунктове за подписката ще има и в Плевен. Те ще са разположени на ул. „Дойран“ 142 – приемна на Гражданско движение "ДНЕС" (постоянен пункт), както и пред Драматичен театър "Иван Радоев“.

Днес в 11.00 часа Тошко Хаджитодоров, Иво Сиромахов и Филип Станев, представители на Инициативния комитет на "Шоуто на Слави", внесоха в Народното събрание Уведомление за започване на подписка за свикване на национален референдум. Припомняме и 6-те въпроса:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?