Да работят в полза на Общината и хората днес се заклеха новоизбраните органи на местна власт в Пордим

След проведено тайно гласуване бе избран и председател на Общинския съвет

В изпълнение на Закона за местното самоуправление и местната администрация с полагане на клетва днес в длъжност встъпиха кметът на Община Пордим Детелин Василев, кметовете на кметства и общинските съветници. Тържествената сесия се проведе в присъствието на зам.областния управител Красимир Иванов и граждани, информира Областна администрация - Плевен.

Ползотворна работа с дух на хармония и толерантност пожела на новоизбраните органи на местна власт в Пордим зам.областният управител на Плевен Красимир Иванов. Той връчи на кмета на Общината Детелин Василев атрибутите на местната власт – огърлица и символичния ключ за града.

„Всички вие получихте доверието на хората, което е най-високата оценка и най-силния стимул за работата, която ни предстои”, каза кметът на Пордим Детелин Василев, обръщайки се в първото си приветствено слово като градоначалник към кметовете на кметства и общинските съветници. „Искрено се надявам, че с вашата подкрепа ще успеем да направим в следващите 4 години значими за Общината неща, които ще бъдат най-вече в полза на хората”, допълни Василев.

На тържествената сесия след проведено тайно гласуване бе избран и председател на Общинския съвет. Болшинството от гласовете бяха дадени в подкрепа на Илиян Александров. „Пожелавам на кмета Детелин Василев здраве, сили и един по-успешен от моя мандат”, каза той.