Талант oт Плевен сред отличените в програмата "Децата и футболът"

Димитър Пенев, Тодор Янчев, Христо Йовов, Дани Боримиров и зам.-министъра на спорта връчиха призовете

Най-талантливите млади футболисти в България бяха наградени на церемония в София. Асоциацията на професионалните футболисти организира събитието за 16-а поредна година, а сред отличените бе и Преслав Георгиев от Спартак (Плевен), който е под ръководството на Роберт Петров.

"За тези 16 години в програмата "Децата и футболът" са се включили над 80 хиляди деца", заяви Дончо Донев, председател на асоциацията. "Добрите таланти в България са много. За съжаление, когато малко поотраснат, 14-15 години, от там нагоре започват проблемите. След тези години децата вече влизат в пубертет, приоритетите им се променят, за тях не е само футболът, както е на 12-13 години. На преден план излизат други удоволствия, други неща, които на доста от тях им пречат. Ако успеят техните семейства и техните треньори да се справят с този проблем, смятам, че успехите пред тях предстоят", допълни той.

Децата, които са от школи от цяла България, бяха наградени от Димитър Пенев, Тодор Янчев, Христо Йовов, Даниел Боримиров и заместник-министъра на спорта Асен Марков.