И новите местни избраници в Община Червен бряг встъпиха във власт

Инж. Вълов призова Общинския съвет да загърби политическите различия и противопоставяния

С тържествена първа сесия и полагане на клетва бе дадено официалното начало на мандата на избраните кметове и общински съветници в Червен бряг. Заседанието бе открито от областния управител на Плевен, Ралица Добрева. В приветствието си тя изрази убеденост, че местните избраници ще работят отговорно и честно за развитието на общината.

В клетвената си декларация избраният кмет на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов заяви, че във всичките си действия ще се ръководи от интересите на гражданите на общината и ще работи за тяхното благоденствие. Той се обърна към общинските съветници с призив за конструктивен диалог за утвърждаване доверието на хората в местната власт.

„От тази трибуна аз заявявам, че съм готов да работя с всички политически партии и призовавам Общинския съвет да загърби политическите различия и противопоставяния”, каза инж. Вълов.

Под председателството на доайена сред съветниците, Николай Димитров, бе излъчена петчленна комисия, която проведе избора за pредседател на Общинския съвет. След проведеното тайно гласуване, в което участваха всичките 29 общински съветници, със 17 гласа за председател на ОбС бе избран инж. Ивайло Иванов, срещу 12-те гласа за конкурента му, досегашният председател, инж. Георги Георгиев.

В първото си обръщение новоизбраният pредседател подчерта, че за него най-важното е да се постигне спокойствие и ефективност в работата на Общинския съвет.