Веселин Плачков с главна роля в новия български филм "Роза дамасцена"

Плевен Лайф

13-11-2015, 07:00

Снимка:

Роза Дамасцена/Фейсбук

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Веселин Плачков с предложения за участие в нови кинопроекти

Ще видим плевенския актьор като един от най-успешните бизнесмени на Европа

Актьорът Веселин Плачков, който нашумя с ролята си в "Дякон Левски" на Максим Генчев, се снима в нов филм. Плевенчанинът е част от каста на "Роза дамасцена” и ще се превъплъти в образа на български бизнесмен с позиции в цяла Европа.

Сюжетът се развива от 60-те години на ХХ век до наши дни и проследява обратите в една необикновената съдба, оглеждаща се в две политически реалности. "Роза дамасцена" ще бъде за успеха, постигнат чрез свободата на избора. Личната история в него е на човека, изстрадал и постигнал световния ренесанс на розовото ни масло в началото на новия век - и задържал стотици тук, в лоното на Розовата долина, в лоното на отечеството, сред най-големите красоти на България, пише "Стандарт".

Филмът е голямото завръщане на актрисата Сашка Братанова, емблематична фигура от златните години на българското кино. Любо Чаталов ще влезе в ролята на бащата на главния герой. Нашумелият Димитър Баненкин /"Недадените"/ също е в каста. Троян Гогов, Симона Халачева и ефектната Джани Ферад, проявяваща се успешно в холивудски продукции на "Ню Бояна", са останалите имена.

Режисьор на "Роза дамасцена" е Тодор Анастасов, ученик на проф. Крикор Азарян.