Тежка катастрофа с каруца край Плевен, двама са в болница

Образувано е досъдебно производство

На 14 ноември около 17.40 часа на пътя при навлизане в град Долни Дъбник от село Ясен лек автомобил „Опел Кадет“, с водач 74-годишен от Долни Дъбник, е застигнал и е блъснал правилно движещия се в дясно по посока на движението конски впряг.

Вследствие на настъпилото пътно-транспортно произшствие са пострадали возещите се в каруцата – 69-годишен – водач и спътничката му – 75-годишна, и двамата от Долни Дъбник. Транспотирани са в ЦСМП към УМБАЛ "Д – р Г.Странски"- Плевен, където е установена фрактура на ръка и ключица на жената. Оказана и е медицинска помощ и е освободена за домашно лечение. Водачът на каруцата е с кръвоизлив в мозъка и е настанен за лечение в Неврохирургично отделение в УМБАЛ -"Д-р Г.Странски" град Плевен, без опасност за живота. Взета му е кръвна проба за медицинско изследване.

Водачът на лекия автомобил е изпробван с техническо средство алкотест "Дрегер и пробата е отрицателна. Уведомен е районен прокурор. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, б."б", във връзка с чл.342, ал.1 от НК Продължава работата разследващ полицай.