Боксовият елит на България се събира в Плевен

На 17 ноември започва Държавното първенство

Над 150 боксьори от цялата страна пристигат тази седмица в Плевен за първия кръг от Държавнoто лично-отборно първенство за мъже и Купа България. Надпреварата започва утре и ще продължи до 21 ноември на ринга във волейболната зала на спортен комплекс "Спартак".

Сред боксьорите, които ще се състезават на плевенска територия личат имената на Даниел Асенов - Тайсъна,  Симеон Чамов, Тинко Банабаков, Радослав Пантелеев и др. За медали ще се борят и състезатели на Спартак (Плевен) и БК Мизия 80.

Детелин Далаклиев ще пропусне надпреварата, тъй като лекува травма. Световният шампион от Милано 2009 заяви пред Plevenutre.bg, че е насочил цялото си внимание към квалификацията за летните олимпийски игри.

Припомняме че, България ще бъде домакин на една от трите квалификации за Олимпиадата и турнирът в българската столица ще се проведе от 13 до 22 май 2016 година. В София ще бъдат раздадени 26 олимпийски квоти за Рио в 10-те категории в сериите АИБА Про боксинг и Световните боксови серии. Право на участие имат боксьори, провели поне един рунд в професионалния бокс, сред които е и Детелин. Той бе част от тима на "British lionhearts" в World Series of Boxing (WSB).