Плевенски ученици присъстваха на семинар на тема "Образование в САЩ"

Целите на програмата са да помага на талантливи ученици в 11-ти клас

Във връзка с Международната седмица на образованието, на 16 ноември група ученици от ДФСГ "Интелект" присъства на презентационен семинар на фондация "Фулбрайт" на тема "Образование в САЩ".

Програмата “Фулбрайт” се администрира от Бюрото за образователни и културни дейности към Държавния департамент на САЩ със съдействието на Института за международно образование и други институции. Извън САЩ програмата "Фулбрайт" се осъществява в 50 страни от фулбрайтови комисии.

Учениците бяха запознати с двете основни програми за кандидат-студенти: Opportunity Fund – Bulgaria и Virtual Аdvising programme.

Целите на програмата са да помага на талантливи ученици в 11-ти клас, които имат високи академични постижения, награди и лидерски изяви, но не разполагат с достатъчно финансови средства, да се подготвят за успешно кандидатстване в акредитирани американски колежи и университети и започване на обучение в САЩ. Програмите търсят за потенциални участници млади хора, които освен много добри академични постижения, имат и занимания и интереси към извънкласни дейности (напр. изкуство, спорт, младежки и/или доброволчески дейности).