Атрактивно в ДФСГ "Интелект" отбелязаха Световния ден на философията

За празника бяха направени постери, табла и флаери

Деня на философията се отбелязва от 2005г. през третия четвъртък на месец ноември с резолюция на 33–та сесия на Генералната конференция на организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата ( ЮНЕСКО ) от 29 юли 2005г.

Събитието в ДФСГ "Интелект" се проведе в зала "Европа“ на гимназията и започна с философската игра – "Отгатни сентенциите и името на философа" по идея на преподавателката Людмила Дончева. В нея участваха осем младежи от XI б и XI г клас, които бяха в ролята на различни философи от древността до днес. Акцент на играта е първата жена философ – представена от Цветослава Събева – XI б кл. С ораторско майсторство, разказвайки философски виц се отличиха водещите Силвия Найденова и Бояна Драганова.

За празника бяха направени постери, табла и флаери от XI в кл. Представена беше и тематичната презентация на Йоана Иванова и Галя Ненковска, също от XI б клас.

Философският празник завърши с награждаването на ученици участвали в конкурса за есе на тема: "Човекът на новото време" обявен в часовете по философия. На първо и второ място се класираха Виктор Бончев и Виктория Димитрова – XI г клас , а на трето място е Илияна от XI а кл.

Наградени за отличното им представяне на училищен етап бяха и учениците взели участие в националния конкурс за есе по случай Световния ден на философията обявен от СУ "Св. Климент Охридски" –  София. Това са: Ростислав Илиев – XII г, Кристин Димитрова XII в и Ивета Белеганска – X б кл.

На този ден истинската философия е всеки да осмисли своето съществуване и да бъде позитивен към бъдещето, отбелязват от гимназията.