Забележително представяне на арт школа "Колорит" в Москва

Представителна изложба на "колоритчетата" бе открита в Детската художествена галерия в "Изопарк"

Представителна изложба на арт школа "Колорит" бе открита в Детската художествена галерия в "Изопарк" в Москва, Русия. Директорът на галерията Алексей Орловский представя плевенската школа като една от най-интересните детски художествени школи в Европа. Изключително висока е оценката за ръководителя на школата - художничката Майя Ананиева. За изложението в Москва тя е избрала най-добрите творби - живопис, рисунка, батик, щампи и графика на своите възпитаници от "Златния" фонд на школата.

В представянето на изложбата се подчертава, че младите български художници от "Колорит" притежават голямо разнообразие от художествени техники, смело интерпретират, избирайки интересни теми и забележително работят в жанра на портрета, отдавайки почит към красотата на народните мотиви и националната носия.

В рамките на плевенската изложба, която ще продължи до 20 декември 2015г. галерията ще проведе съвместно с Българския културен институт в Москва акция, посветена на българската култура.

Неслучайно Държавната Третяковска галерия е избрала "Изопарк" като свой постоянен партньор в областта на детското изобразително изкуство. В "Изопарк" се реализират мащабни арт проекти, организират се московски, всерусийски и международни изожби.

Изложбата на арт школа "Колорит" е осъществена с финансовта подкрепа на фирма Си Ко ООД - Плевен.