Икона на Свети Георги подари кметът на НУИ "Панайот Пипков" за неговия празник

Националното училище по изкуствата „П. Пипков” - Плевен, чества своя празник с концерт под мотото „55 години гледаме в бъдещето”. Официални гости на празника бяха кметът Георг Спартански, акад. Любен Досев – директор на Департамента за езикова и специализирана подготовка към АМТИИ – Пловдив, Владимир Величков – преподавател в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, председателят на Училищното настоятелство на НУИ Петя Василева, съобщават от местната администрация.

Не годините имат значение, защото всички вие генерирате младост и дух, каза в приветствието си към възпитаниците и преподавателите Георг Спартански. Той подчерта, че страната ни заслужено се гордее с хората на изкуството и изрази убеждение, че и занапред учениците на плевенското НУИ ще разнасят славата на града ни по целия свят. Гордейте се, че сте българи и европейци, призова още кметът.

По повод празника той подари на училището икона на Свети Георги Победоносец - символ и пазител на Плевен, с пожелание за победа над ламята, т.е. пошлостта, с която всички се борим.