Осъденият убиец на Цвети, Влади и Ники отново активен във Фейсбук, снима се по ланeц

"Ние ходим по гробища, а убиецът на децата ни се снима небрежно усмихнат", възмутени са родителите

Осъденият и на втората инстанция Хюриет Сюлейманов, който през 2014 година уби на пътя трима младежи, е много активен във Facebook, твърди близка на един от загиналите при тежката катастрофа. Това стана ясно в репортаж на предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

Инцидентът стана край Луковит на 5 май 2014 година. Влади, Цвети, Ники и Иван тръгнали от Плевен към София за изпити, но така и не стигнали до университета. В автомобила, в който пътуват те, се удря челно автомобилът на Хюриет Сюлейманов. При удара умира шофьорът Влади и Ники, който се вози зад него. Цвети беше в кома, но и тя почина по-късно. Оцелява единствено Иван. През юни Ловешкият съд призна Хюриет за виновен и му даде максималните 15 години затвор задочно, а на 12 ноември Апелативният съд във Велико Търново потвърди присъдата му.

Сестрата на Цвети, Ивелина твърди, че Хюриет е много активен в социалната мрежа. В последните дни той е сменил профилната си снимка, публикувал е линкове към клипове на песни. Според Ивелина обаче той се представя с името Орлин Аврамов.

"Той е на свобода защото държавата не го е задържала и изпратила в затвора. На него никой не му пречи. След като никой не го търси какъв е проблемът ние да скитаме по църкви и гробища вече година и половина, а той да се снима небрежно усмихнат по ланци?”, коментира майката на Цвети, Валя Таслакова.

Близките продължават да смятат, че той не се намира на българска територия в момента, а е в Германия при своя брат. Нямат потвърждение на тази информация. Родителите очакват, че ще бъде издадена европейска заповед за неговия арест, но дотогава се надяват службите да си свършат работата.