Кървавата драма в Ясен е между братя, търсят свидетели на инцидента

Работата по случая продължава под наблюдението на прокурор от ОП – Плевен

Както по-рано съобщихме, 24-годишен мъж бе задържан за опит на убийство от плевенската полиция. Инцидентът е станал на 25 ноември около полунощ. Във Второ РУМВР - Плевен е получен сигнал през тел.112 за прободено лице в частен дом в местността "Лъката" в село Ясен. Пострадалият – 19-годишен, е настанен за лечение в плевенската болница, където му е извършена спешна операция. Към момента обаче състоянието му все още не е стабилизирано и има реална опасност за живота му.

Оказа се, че нападателят е... брат на пострадалия. Полицейски източници потвърдиха тази информация пред Plevenutre.bg. Двамата братя запивали "на домашно", но какво точно се е случило за да влезе и ножът в действие, на този етап не е ясно.

Органите на реда са провели незабавни оперативни действия и два часа по-късно са задържали 24-годишния нападател, който все още бил под сериозното влияние на алкохола.

Oт МВР известиха, че са иззети три броя ножове. 24-годишният е привлечен в качеството му на обвиняем за престъпление по чл.115, ал.1 във връзка с чл.18 от НК и има наложена мярка за задържане за срок от 72 часа. Приведен е в следствения арест.

По всяка вероятност е имало и други хора на "кървавата сбирка". От плевенската полиция съобщиха, че с цел установяване на допълнителни свидетели на инцидента и цялостно документиране на деянието работата продължава под наблюдението на прокурор от Окръжна прокуратура – Плевен.