Седмото издание на рецитаторския конкурс "За него – Живота..." се проведе в Червен бряг

Участниците тази година бяха над 70, разпределени в четири възрастови групи

Седмото издание на Регионалния рецитаторски конкурс „За него – Живота...”, по стихове на Вапцаров, се проведе в Червен бряг. Форумът е посветен на годишнината от рождението на поета и се организира от едноименното читалище, съвместно с Община Червен бряг.

Специално жури в състав: председател – Любомир Коларов – секретар на НЧ „Н. Й. Вапцаров -1908”, Диана Цветанова – представител на Община Червен бряг и местната поетеса Аза Козовска оцени по предварителни критерии завидните изпълнения на рецитаторите.

В препълнената зала гости и участници със затаен дъх слушаха вапцаровите стихове, а много от изпълненията удивиха публиката и я накараха напълно да изживее диалога с времето, историята и човека в поезията на Вапцаров.

Участниците тази година бяха над 70, разпределени в четири възрастови групи. За първи път СОУ „Д-р Петър Берон” в Червен бряг направи предварителен вътрешноучилищен конкурс, за да изпрати на Регионалния преглед най-добрите си изпълнители.

В тазгодишното издание за първи път се включиха и рецитатори от СОУ „Алеко Константинов” от гр. Луковит.

На финала компетентното жури оцени и поощри всеки един от явилите с грамоти, заелите призовите места получиха медали. Специален плакет пък беше връчен за колективното изпълнение на представителите на СОУ „Д-р Петър Берон” от Червен бряг и за оригиналното им присъствие на сцена. Всички учители, подготвили децата за конкурса, бяха удостоени с дипломи за отлична преподавателска работа и сценична подготовка на учениците.