Примата Добрина Икономова ще пее "Аве Мария" в Плевен

Концертът ще се състои в Католическа църква "Дева Мария от Фатима"

Примата на Музикалния театър Добрина Икономова ще изнесе концерт в Католическа църква "Дева Мария от Фатима" в Плевен. Събитието ще е на 2 декември, сряда, от 19 часа.

"MUSICA SACRA AVE MARIA" e събитие, на което Добрина Икономова – сопран и Вера Груева – орган, ще зарадват с изпълнения на вечната молитва "Аве Мария" от различни автори и епохи. В последния диск на примата са включени именно такива произведения.

В репертоара си тя разполага както с едни от най-познатите на широката публика творби, така и с не толкова известни, но безкрайно мелодични произведения на познати творци. Добрина Икономова представя богата палитра от композитори, творили на религиозна тематика. Сред тях са имената на Керубини, Качини, Луци, Шуберт, Гуно, Тости, Масне, Верди, Маскани и други.

Добрина Икономова завършва ДМА "Проф. Панчо Владигеров" в класа на доц. Ирена Бръмбарова и веднага дебютира на сцената на Музикалния театър в "Царицата на чардаша", както и на бургаската оперна сцена в "Травиата". От 1994 г. е сред водещите солисти на Музикалния театър и участва във всички негови турнета в Европа и Япония. Носителка е на първа награда в конкурса "Проф. Христо Бръмбаров", специална награда за "Калманов изпълнител" и "Кристална лира" на Съюза на българските музикални и танцови дейци.