Слави за новата книга: Спестил съм лични неща и такива за хора, които вече не са между живите

Който я прочете, може да се развесели, може да се натъжи, но няма да се почувства ощетен, сподели шоуменът от Плевен

Както вече съобщихме, книгата на Слави Трифонов и Иво Сиромахов “За мен е чест” е вече факт и може да бъде закупена в най-добрите книжарници. В предаването от 30 ноември двамата представиха четивото.

"Тази книга е на целия екип, тя обхваща период от 15 години", каза Слави Трифонов. Той призна, че книгата е проект, който позволява да бъдат казани неща, които иначе не могат да бъдат казани. В “За мен е чест” има различни истории, случки, събития, факти – разказа Слави. Има и тъжни, и весели неща, които, заедно със сценаристите още преди две години решили, че ще бъде хубаво да бъдат разказани – неща, които остават извън шоуто.

Иво Сиромахов, който всъщност води разговора със Слави в книгата, призна кое най-много го е изненадало – че Слави е говорил откровено за неща, които би могъл да спести и досега не е говорил за тях. "Има истории, разказани много откровено", сподели Иво и по думите му, той е оставил автентичния изказ на водещия. От своя страна Слави призна, че книгата би могла да бъде много по-голяма, но е спестил лични неща или такива за хора, които вече не са между живите.

Сиромахов призна, че е бил най-изненадан от нещата, свързани с благотворителност и с хората, на които Слави е помагал. “Тези истории ме вдъхновиха”, сподели Сиромахов, признавайки, че именно това са добрите примери. По думите му, като че ли това е най-големият смисъл.

След като споделиха, че двамата са имало договорка Иво да провокира Слави, двамата стигнаха и до най-смешната история от книгата. За Иво Сиромахов това била историята за полета с изтребител, “в която се разказва една драма на човек, който е принуден да лети по един жесток и безмилостен начин”. Слави добави, че бидейки в кабината на изтребителя, е разбрал, че нещата се прецакват, когато неканената муха умряла от натоварването.

В книгата има и много снимки от 15-годишния период, който тя разказва. Любопитно ще бъде за читателите да видят и снимката, провокирана отново от Иво Сиромахов, на която се виждат всички татуировки на Слави.

"Книгата е откровена, не можем да се срамуваме от това, което има вътре", каза Слави. "Който я прочете, може да се развесели, може да се натъжи, но няма да се почувства ощетен", допълни шоуменът от Плевен.

Още откъси от книгата, публикувани на сайта на "Шоуто на Слави":

Ние просто много професионално използваме ритми – български, балкански. Свирим рокендрол, който е американска музика, тръгнала от Ирландия. Използваме електрически китари, groove-ът, цялата база е рокендрол, съчетана с балкански ритми. Това е уникално по съдържанието си. Това, кое то прави „Ку-ку бенд“, съчетано по този начин, е неповторимо. Тоест, ние сме една рокендрол банда, коя то свири българска музика с балкански оттенъци и тази музика звучи по този начин. Дали ще му казваме „балканто“, дали ще му казваме „етно рок“, дали ще му казваме по друг начин, не е важно.

Имало е предавания, в които е трябвало да правя нещо смешно и весело, а емоционално съм бил на другия полюс. И ти си свидетел на това, защото сме заедно от много години. Нямам представа как съм го правил и даже не искам да ги гледам тия предавания. Защото е било много, много трудно за мен. Да бъда в единия край на емоционалната скала, където стоят тъгата и подобни усещания, а да се засиля да вървя към другия край, където стоят веселието, радостта и иронията. Цената, коя то плащаш, е, че след това си аут. За да можеш да го направиш професионално, за да изглеждаш убедителен. Ако просто го правиш формално, няма да плащаш висока цена и няма да си убедителен. Но ако искаш да си убедителен, трябва да умееш да се пренастроиш в една невъзможност. И след като свърши предаването, се чувстваш, все едно някой те е шибнал с един чук в главата. Седиш напълно изпразнен и се опитваш да се намериш някъде. Между тия два емоционални полюса. И си задаваш въпроса: „И к’во правя аз ся?“. Всъщност върша си добре работата. Т’ва правя.

Най-важни са зрителите. После трябва нашите партньори да са доволни от това, което правим. И след това идват рекламодателите, които също трябва да са доволни. Така съм разположил системата, която работи и до днес. Ако е била грешна – отдавна да е спряла.

Виж тоя концерт, на който дойдоха 70 000 души… той не е направен, щото сме решили преди 3 месеца. Той е направен, щото сме решили така преди 20 години. Тези 20 години са работили за цялото това нещо, за да се стигне до тоя концерт. А не че на мен ми е хрумнало изведнъж „дай да направим един концерт“.

През 96-а година реших да направя за пръв път концерти на стадиони. Няма да ти разказвам каква беше техниката, каква беше сцената. Само ще ти кажа, че сравнението с техниката и сцената през 96-а година със сцената и техниката 19 години по-късно – на концерта, кой то беше сега на стадион „Васил Левски“, е все едно да сравним брадвата на първобитния човек с високотехнологична картечница немско производство. Или да сравниш една каручка от Средновековието с един „Мерцедес“, последен модел S-класа. Българската политическа класа е скопена. В нормалните държави политици стават хора, които са най-отгоре в „пирамидата на Маслоу“. Хора, които искат да работят за обществото. Така е правилно. А тук в политиката влизат хора, кои то на друго място не стават за нищо – голямата част от тях. Не мога всички да ги слагам под един знаменател. Но голямата част от тях са меркантилни, дребни душици, които искат да печелят от това, че са депутати или са в някое министерство, или са в общината. Те така ще искат, разбира се. Какво да правят друго?