Милен Цветков и плевенчаните от "Taking heed" обсъдиха "авторските кавъри"

Плевен Лайф

02-12-2015, 11:33

Снимка:

Нова тв

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Taking heed" и още 16 групи с шанс за изява в концерта на Слави и Ку-ку бенд

Тв водещият посъветва бандата да наблегне на авторските парчета

Момчетата от плевенската банда Taking heed гостуваха в "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия, за да разкажат повече за работата си. Тв водещият пожела да разбере повече за понятието "авторски кавъри", с което талантливите музиканти харакетризират работата си. Оказа се, че това тръгнало на шега заради факта, че те толкова хубаво представят кавърите, че наистина изглеждали като авторски произведения.

"Идеята на "авторския кавър" е, че не е "папагалски" кавър - не е eдно към едно с оригинала, а изисква някакъв по-голям елемент на творчество", уточни Свилен Иванов.

Милен Цветков изрази мнение, че е важно за всяка група да набляга на истински песни - свои, авторски. Даниел Петров отговори, че така им тръгнало от самото начало, но все пак имат 4 сингъла за петте години, в които са заедно, но това е така, защото имало периоди, в които нямали муза.

"Ние не изкарваме прехраната си с музиката, това ни е хоби и втора работа. Въпреки това се надяваме да личи, че сме на ниво малко по-високо от аматьорското", уточниха музикантите.