Цецка Цачева заплаши със съд Велизар Енчев

Шефката на парламента скочи на депутата заради твърденията му, че е била партиен секретар

Председателката на Народното събрание Цецка Цачева направи остро изказване от парламентарната трибуна по повод  намеците на независимия депутат Велизар Енчев, че преди 1989 г. е била партиен секретар, информира БЛИЦ. Енчев се възползва от дебатите по повод осветляването на хората, които работят с класифицирана информация, за принадлежност към бившата Държавна сигурност.

Както винаги в такива случаи, депутатите от десницата и левицата се карат на тази тема. Енчев поиска осветлявани да бъдат и хората, които са били партийни секретари, като заяви, че Цецка Цачева е била партиен секретар в Плевен преди промените през 1989 г. В отговор председателката на парламента взе думата като редови депутат и обяви, че до 1989 г. е работила в Градския народен съвет в Плевен,  не е била партиен секретар, но е била член на БКП.

Тя припомни на Енчев, че като водещ на предаване в една телевизия в течение на няколко години също е правил подобни инсинуации. И допълни: "Заявявам категорично, че не съм била партиен секретар и ако вие не представите доказателства и факти за това, всеки български гражданин има конституционен начин да се защити".