Осъдиха десетокласник от плевенско училище за секс с малолетна

Подсъдимият получи условно наказание от съда

Районен съд - Плевен призна подсъдимия М.И.С. /ученик в 10-ти клас в Професионална гимназия "Захари Зограф” в Плевен, осъждан/ за виновен в това, че на неустановени дати през периода юни 2014г - февруари 2015 г. и при условията на продължавано престъпление, се съвкупявал с лице, ненавършило 14-годишна възраст - Ц.Ц.С..

От документите по делото става ясно, че десетокласникът е наказан на 2 години и 4 месеца  лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок.

М.И.С. ще трябва да заплати на Ц.Ц.С. със съгласието на нейните родители и законни представител А.Р.О. и Ц.А.С. сумата от 5000 лева, представляваща размера на причинената неимуществена вреда в резултат на деянието, предмет на повдигнатото обвинение, ведно със законната лихва, считано от датата на деянието 1 юни 2014 г. до окончателното изплащане на сумата, като за разликата до 10 000 лв. отхвърля гражданския иск като неоснователен. 

Подсъдимият ще трябва да заплати държавна такса съобразно уважения размер на гражданския иск в размер на 200 лв. по сметка на Плевенски районен съд, както и направените деловодни разноски в полза на ПлРС в размер на 811, 98лв. От неговия джоб ще бъде платено и на адвоката на пострадалата Ц.Ц.С. - 600 лв.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15- дневен срок пред Плевенски окръжен съд.