Спартак (Плевен) ще зимува над чертата на изпадащите

Плевенчани завършиха наравно с Верея в последния си мач за годината

Спартак (Плевен) и Верея (Стара Загора) завършиха при резултат 0:0 в среща от 17 кръг на "Б" група. Това бе и последният мач на плевенчани за годината.

Възпитаниците на Роберт Петров ще зимуват (засега) на десетото място в класирането с актив от 20 точки. Спартак записа през есенния дял на кампанията 5 победи, 5 равенства и 7 загуби. Головата разлика е 21:24.

Утре е срещата между Лудогорец II и Пирин 2002 (Разлог), които са съответно 11-ти и 12-ти с по 17 и 18 точки. Както и да завършат, Спартак при всички случаи ще зимува над чертата на изпадащите, тъй като 13-ият в подреждането Литекс II, който също е с мач по-малко, има 16 пункта.

Представянето на Спартак през полусезона може да бъде определено като колебливо. Отборът стартира с големи амбиции под ръководството на Бойко Цветков, но въодушевлението приключи в средата на август, когато последва неприятна серия от осем мача без победа. Стигна се и до скандал между капитана Васил Шопов и наставника на плевенчани, който в крайна сметка доведе до освобождаването на Цветков .

Като плюс може да отчетем представянето на Спартак в турнира за Купата на България, където на 1/16-финалите "синьо-белите" успяха да изхвърлят тима на Славия, донасяйки пoзабравени емоции за плевенските привърженици. Последва и сблъсък с ЦСКА на 1/8-финалите, който събра близо 10 хиляди души на стадион "Плевен".

Към момента няма яснота около бъдещето на клуба, а голяма част от играчите са склонни да си търсят нови отбори. Преди броени дни новоизбраният кмет Георг Спартански разкри, че има вероятност бившият спонсор Иван Динов да се завърне в тима, но на този етап няма нищо официално. Феновете на футбола в Плевен стискат палци всичко да се нареди и през пролетта "синьо-белите" отново да ни радват с игрите си.

По програма шампионатът трябва да се възобнови на 27 февруари 2016 година, събота, когато Спартак ще гостува на Септември (Симитли)