Plevenutre.bg организира за втора поредна година коледно тържество за децата с епилепсия

Животът

07-12-2015, 10:55

Снимка:

plevenutre.bg, архив

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Проблемите при отглеждането на деца с епилепсия обсъждаха в Плевен

Плевенският офис на АРДЕ полага грижи за близо 30 деца

За втора поредна година Plevenutre.bg ще организира коледното тържество на децата с епилепсия към плевенския клон на АРДЕ - Асоциация на родители на деца с епилепсия. И тази година към инициативата се присъединяват нашите приятели от студио за красота "Dreams".

"Винаги съм смятал, че благотворителността трябва да е съкровен акт, много личен - така продължавам и до днес. Истинската благотворителност не търси светска похвала и слава, както напоследък се прави в България от разни измислени лордове и т.н. Но това е друга тема. Случаят с АРДЕ обаче е по-различен. За втора поредна година си позволяваме да го обявим публично, тъй като много родители не са запознати с начините за преодоляването на негативните последици от заболяването. Не са запознати може би и със самото съществуване на организацията, чиято цел всъщност е именно да помогне на тези хора. Молбата на онези, които вече са открили съдействието на АРДЕ е да провокираме още като тях да излязат на светло. Епилепсията се проявява изведнъж и води до необходимостта от всекидневен прием на лекарства и непрекъснато наблюдение на болното дете от единия от родителите. Те се принуждават да отделят голяма част от времето си, а и от семейния бюджет, за лечението на болния, което допълнително затруднява нормалния живот на цялото семейство.", разказва главният редактор на Plevenutre.bg Георги Стоянов за мотивите си да бъде подкрепена тази кауза.

АРДЕ е единствената неправителствена организация, която защитава правата на децата, младежите и възрастните с епилепсия и се грижи за тяхната интеграция в обществото. Заболяването епилепсия, което предизвиква трайни увреждания, все още е непознато за хората и предизвиква страх и неразбиране. Малките, които са с тежка форма на болестта, се нуждаят от специфични грижи и нямат възможност да правят ежедневните неща, които за останалите деца са даденост – да учат, да играят и да общуват с връстници.

Към момента момента плевенският офис на АРДЕ полага грижи за близо 30 деца, научихме от регионалния представител Калин Стоянов. Те са на възраст от 2 до 17 години.