Етър отмъкна една от звездите на Спартак (Плевен)

"Болярите" привлякоха плевенския голмайстор Стефан Христов

Етър (Велико Търново) направи трансферен удар, привличайки тарана на Спартак (Плевен) Стефан Христов, съобщи sport-vt.com. Нападателят е голмайстор на Северозападната "В" група с 29 попадения за миналото първенство, като имаше основен принос за влизането в професионалния футбол на плевенския тим. Тази есен той игра със Спартак в "Б" група, но е предпочел предложението на "виолетовите".

"След Радослав Анев таранът Стефан Христов е второто име в селекцията ни. В напреднали разговори сме с още двама офанзивни играчи, и двамата са сериозни имена в родния футбол. Целта е ясна – атака на първото място и влизане в професионалния футбол“, коментира президентът на Етър Александър Нанков.

В момента "болярите" са на второ място в Северозападната "В" група с 37 точки. Лидер е Ботев (Враца) с 39.

Стефан Христов е роден е на 28 август 1989 г. Висок e 186 см, централен нападател. Юноша на „Белите орли“, от 2010 г. е в Спартак. Всъщност Христов е двукратен голмайстор на Северозападната "В" група, като стори същото и през 2013 г. с екипа на Партизан (Червен бряг). През пролетта на 2014 г. игра за Любимец, където записа 13 мача в "А" група, а после отново се върна в Плевен.