Плевенските мотористи подготвят нова благотворителна акция

Всички плевенчани ще могат да подкрепят инициативата

За втора поредна година любителите на моторните спортове в Плевен организират благотворителна акция. Мотоклубовете в града обединяват усилия, за да помогнат на деца в неравностойно положение, а поводът са предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

Инициативата е възникнала спонтанно сред любителите на високите скорости през миналата година преди Коледа и те са я споделили с много свои приятели и близки. Идеята им веднага била прегърната и така повече от 300 души се включили, като резултатът се оказал повече от впечатляващ - събрани около 5000 лева, които отишли в подкрепа на Дома за медико-социални грижи за деца.

Тази година мотоциклетистите от Плевен са амбицирани да съберат още повече дарения, а идеята е да бъдат поставени урни за събиране на средства на няколко места в града, където всеки, който пожелае и има възможност, ще може да се присъедини към инициативата им.

Организаторите се надяват да събудят коледното настроение в плевенчaни и по този начин да кажат "НЕ" на агресията по пътищата, показвайки, че мотористите са хора с големи сърца.