Одитор даде на прокурор "Обществено хранене" в Червен бряг

Животът

09-12-2015, 15:04

Снимка:

Община Червен бряг

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът на Червен бряг дава на прокурор договор, подписан след балотажа

Според доклада финансовото състояние на общинското дружество бележи тенденция на дестабилизация

Главният вътрешен одитор на Община Червен бряг е сезирал районния прокурор, че при одита на финансово-счетоводната система на "Обществено хранене" ЕООД са установени индикатори за измама. Сигналът е внесен в прокуратурата на 8 юни 2015г. Това съобщават от новото ръководство на местната администрация.

Одиторът Венцислав Цветанов представя още на 23 март 2015г. на тогавашния общински кмет Павлин Фильовски докладна записка по одита на "Обществено хранене" за периода 1 април 2012 – 31 декември 2014 г.

Според одитния доклад финансовото състояние на "Обществено хранене“ – Червен бряг бележи тенденция на дестабилизация. Дружеството има направени и непокрити загуби от минали години и за текущия отчетен период, които към 31 декември 2014 г. възлизат на 226 473 лева, тоест при управлението на Соня Иванова непокритата загуба е нараснала с 38 000 лева.

Главният одитор издава препоръка на кмета да уведоми компетентните органи за нарушенията на общинското дружество. Ако не бъдат предриети мерки, ще бъде подаден сигнал в прокуратурата.

Защо кметът Павлин Фильовски не предприема нищо месеци наред по казуса с потъващото общинско предприятие, въпреки препоръките за незабавни мерки, остава загадка.