Ясна е причината за катастрофата край Долни Дъбник, загиналата е 50-годишна бургазлийка

Екипи на РСПБЗН – Плевен са оказвали съдействие за изваждане на тялото от огънатите ламарини

Oт МВР излязоха с още подробности около катастрофата край Плевен, като вече са ясни и детайлите около участниците в инцидента.

Тази сутрин около 09.40 часа на първокласен път в района на Долни Дъбник водачът на товарен автомобил "Фолксваген Крафтер“ - 34-годишен от град Луковит, при движение с несъобразена с пътните условия скорост, блъска спрял на пътното платно, изчакващ да премине през ремонтни дейности лек автомобил "Шевролет Калос", управляван от 42-годишен от град София. Ударената кола се привежда в движение и се блъска в спрелия пред него лек автомобил "Фиат Добло“, с водач 64-годишен от град София.

След инцидента "Шевролет Калос“ излиза извън пътното платно и се преобръща. Вследствие на настъпилото автопроизшествие пътник на задна седалка в автомобил "Шевролет Калос“ – 50-годишна от Бургас, е починала на място. Екипи на РСПБЗН – Плевен са оказвали съдействие за изваждане на тялото от огънатите ламарини. Трупът е приведен за аутопсия.

На местопроизшествието са извършени огледи. За часове бе променена организацията на движение като преминавите МПС са пренасочвани през град Долни Дъбник. Материалите са докладвани на прокурор.