Oще един плевенчанин ще боксира за WSB сериите

Радослав Панталеев ще дебютира в професионалните серии на АИБА

Още един плевенчанин ще участва през новия сезон в отборните световни серии за професионалисти на АИБА. Преди броени дни бе изтеглен жребият в Лозана, Швейцария, при който тимовете попълниха съставите си. В британския "Lionhearts" мястото си запази в кат. до 56 кг. Детелин Далаклиев. Новите имена в състава пък са на победителя от турнира за купа "Странджа" за 2015 г. Радослав Панталеев в категория до 81 килограма и на бронзовия медалист от европейското първенство при най-тежките Петър Белберов в категория +91.

По регламент всеки отбор в WSB сериите трябва да си подсигури по двама боксьори в категория, като в него могат да влязат общо 8 чужденци. Представителите на една страна обаче са максимум трима. Шестият сезон на напреварата ще започне през 2016-та.

Припомняме, че София ще бъде домакин на световна квалификация по бокс за летните олимпийски игри. Турнирът в българската столица ще се проведе от 13 до 22 май 2016 година. Ще бъдат раздадени 26 олимпийски квоти за Рио в 10-те категории в сериите АИБА Про боксинг и Световните боксови серии. Право на участие имат боксьори, провели поне един рунд в професионалния бокс, сред които е и Детелин Далаклиев.