В ДФСГ "Интелект" представиха интересна и забавна постановка срещу корупцията

Учениците отбелязаха Деня за борба с корупцията и Деня за правата на човека

На 9 декември - ДФСГ "Интелект" отбеляза по един оригинален и нестандартен начин Международния ден за борба с корупцията и Световния ден за правата на човека.

От 2004 г. с решение на ООН на 9 декември, се отбелязва Международния ден за борба с корупцията, а на 10 декември 1948 г. Общото събрание на ООН приема Всеобщата декларация за правата на човека.

От ДФСГ "Интелект" съчeтаха нетрадиционно честването им, защото смятат, че общото в двете събития е въплъщаването на стремежа и надеждите на народите и отделните личности да живеят в достойнство, равноправие и солидарност.

За тази цел учениците от XI "б" клас представиха интересна и забавна постановка срещу корупцията. Озаглавена "Трудният изпит". В нея участваха Николай Аспарухов /в ролята на професора/ и Стефан Георгиев /в ролята на студента, късан два пъти по право /. Актуална е и презентацията на тема: "Как корупцията нарушава човешките права".

Водещите на изявата Силвия Найденова и Мария-Виктория запознаха учениците с историята по приемането на Всеобщата декларация за правата на човека. Акцент беше и награждаването на победителите в традиционния за гимназията конкурс на тема: "Основните права на човека" - тематика изучавана в часовете по предмета Етика и право.

В конкурса се състезаваха екипно всички десети класове на гимназията. Отличените бяха наградени с грамоти за оригиналните и прeцизно изработени макети и плакати.