Парализираната Ирина: Боря се само да мога да прегърна детето си

Младата майка от Белене вече има поставена диагноза и план за лечение

Историята на младата майка от Белене Ирина Бучева, за която в Plevenutre.bg сме писали неведнъж, бе разказана и в репортаж на bTV. Животът на 29-годишната жена се променя на 12 април 2013 г.

"Бях на разходка с детенцето ми, беше още на 6 месеца. Както си вървяхме и изведнъж ми изтръпна дясната ръка. Изплаших се и отидохме в спешна помощ. След това в плевенската болница, но за час и половина се обедвижих напълно", разказа Ирина в "Тази сутрин". Оттогава е на легло. В това състояние я познава и синът й Искрен, за който се грижи семейството на мъжа й.

"Две изречения, които никога няма да ми се изтрият и ги мисля всяка нощ, едното беше: Мамо, ти искаш ли да станеш и да отидем на стадиона да ритаме топка?". И другото: "Мамо, ти защо не ме гушкаш, не искаш ли?". Тези две изречения ехтят в ушите ми всеки ден и всяка нощ. За тези прости неща се борим", през сълзи сподели Ирина.

Приятелите й я определят като позитивен и борбен човек, истински пример за сила. Именно те се свързали с болница в Русия и чрез благотворителни инициативи събрали 40 хиляди лева. Благодарение на тях Ирина вече има поставена диагноза и план за лечение. Последиците от вирусната инфекция, причинена от неправилно поставена спинална упойка у нас, руските лекари ще борят със стволови клетки.

"За 20 дена ми вдъхнаха такава надежда, каквато в България никой не успя. Чакам промяната.. Тук имам усещане, там имам усещане... Обещала съм си един ден да се възстановя и да мога да се грижа за детето си", сподели развълнувана Ирина.

Лечението със стволови клетки, което ще трае 2 години, не се финансира от фонда за лечение в чужбина, заради което Ирина отново се нуждае от помощта на добри хора. Сумата за следващото й заминаване възлиза на 6235 евро, като това е сумата към клиниката. Нужни са още около 1500 лева за летищни такси, визи и други странични разходи около замианването. В следващите две години тя ще трябва да отиде поне 6 пъти в Русия.

Приятелите й подоготвят нови благотворителни инициативи, като до броени дни се организира коледен базар, на който ще има специален щанд за Ирина.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА: Първа Инвестиционна банка BGN BG48FINV91501316514496 BIC- FINVBGSF ИРИНА БОРИСЛАВОВА БУЧЕВА