Ученици от ПГРТО - Плевен се включиха в Седмицата на четенето

Мисия

11-12-2015, 10:11

Снимка:

ПГРТО - Плевен

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

В ПГРТО - Плевен откриха новата учебна година с водосвет

Организираха изложба "Книгите на моето детство" и маратон на четенето

Многобройни инициативи и събития съпътстват отбелязването на Националната седмица на четенето в ПГРТО - Плевен, съобщиха от училището. Мероприятията предизвикват сериозен интерес както сред учениците, така и сред учителите - всички с ентусиазъм и желание се включват в тях.

Младите хора от ПГРТО – Плевен четат и с радост споделят коя е любимата им книга и впечатленията си от прочетеното. През последните дни се запознаха и с алтернативни начини за четене – чрез електронна книга и таблет. 

Най-голям интерес през тази седмица в Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване предизвикаха няколко събития, сред които изложбата "Книгите на моето детство" и "Книгите, без които не можем", както и "Да четем от книжка, да четем и с "мишка” – представяне на електронни книги и на сайтове за онлайн четене на книги. Учениците се включиха с голямо желание и в "Моята любима книга” - маратон на четенето /„Сподели любимата си книга”/.

Министерството на образованието (МОН) организира за първи път от 7-и до 12-и декември Национална седмица на четенето.В Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността /2014-2020/ са очертани ключови политики и мерки за повишаването на грамотността на всички нива на образование и е представена визията на МОН за насърчаване на четенето до 2020 г.