Грейна Коледната елха на Червен бряг

Мисия

11-12-2015, 10:59

Снимка:

Община Червен бряг

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плевен грейна в празнични светлини!

Кметът инж. Данаил Вълов запали светлините

Пред погледите на множеството граждани на Червен бряг, събрали се в студената зимна вечер на градския площад, кметът инж. Данаил Вълов запали светлините на Коледната елха, информират от местната управа.

Празникът започна с изпълнения на Койнарската духова музика и базар на коледни лакомства, приготвени от учениците от Професионалната гимназия по хранителни технологии „Юрий Гагарин“ в града. Кметът поздрави гражданите и раздаде коледни кравайчета на групата млади сурвакари. В празника се включи и Дядо Коледа, който раздаде подаръци на децата.

След запалването на коледната елха и светлините на площада, съпроводено от заря, множеството изпълни до краен предел салона на читалището за концерта на фолклорния клуб „Хайде на хорото“ и на детската танцова школа при СОУ „Д-р Петър Берон“ с ръководител Емилия Тилова. Концертът беше блестящ празник на българските музика, танц и изящно изработени женски народни носии от различни краища на страната.

Радостта на червенобреждани от здравото веселие на сцената, отдавна неслучвало се в града, беше толкова голямо, че родители и деца, баби и дядовци не спираха да снимат танцьорите с камерите и телефоните си.