Ето как да подкрепим благотворителната акция на плевенските мотористи

Мото шествието на 25 декември ще завърши с голямо хоро на площада

Представители на цялото мото движение в Плевен се събраха на пресконференция, за да запознаят плевенската общественост с предстоящата благотворителна инициатива, за която вече писахме.

Пламен Маринчев и Цветомир Костадинов от мото клуб "Камикадзе", Емил Братоев - Ренди - кросови мотори, Румен Янакиев - мото клуб "Огнени сенки", Пламен Недев - мото клуб "Пътни братя" и Ивайло Николов - Бъгича, споделиха, че със средствата ще бъдат закупени подаръци, които ще бъдат връчени на децата за Коледа, след което акцията ще завърши с голямо българско хоро на площада.

Идеята се зародила миналата година, когато организираната спонтанно инициатива събра около 5000 лева, много дрехи и играчки. Тогава се включиха около 300 рокера в празничното шествие.

Тази година плановете са да бъдат подпомогнати Дома за медико-социални грижи, дом "Детелина, Защитенo жилище за младежи с умствена изостаналост в кв. "Сторгозия" и центровете за настаняване от семеен тип. Рокерите се надяват, че кампанията ще бъде доста по-мащабна и ще може да се подпомогне и дома за възрастни хора в село Бохот.

За всички граждани на Плевен, желаещи да се включат в инициативата, са поставени 4 урни за събиране на средства - едната е на ул. "Драган Цанков" 10, където се помещава клубът на "Огнени сенки". Урни има и в магазин "Фантазия" на ул. "Шипка", в офис на "Еконт" на бул. "Хр. Ботев" 94, както и в бар "RockNroll", който се намира на ул. "Васил Левски" 98. Тази вечер там ще има и благотворителен концерт с участието на музикална група.

На имейл [email protected] всеки, който иска да дари дрехи или средства, но няма възможност да посети някое от посочените места, може да потърси допълнителна информация и ще бъде посетен в дома си.

Кампанията ще завърши с традиционното мото шествие на града навръх Коледа, по време на което ще бъдат посетени и домовете. Рокерите ще бъдат облечени като Дядо Коледа и ще яхнат своите "еленчета".

Цялото събитие се организира с разрешението на Община Плевен.