В Белене и Горна Митрополия също събират подписи за реферeндума на Слави

Набирането на доброволци продължава в цялата страна

И Белене се включи в инициативата по събиране на подписи за иницииране на референдум с 6 въпроса. Припомняме, че зад мащабното мероприятие стои екипът на "Шоуто на Слави". Пунктовете в крайдунавското градче са до читалището /при подходящо време/ и на ул. “Фердинад Дечев" 2 – магазин "Тип Топ" /постоянен пункт/.

Към инициативата се присъединиха и от Горна Митрополия. Подписката в селото се извършва в местния клуб на пенсионера и инвалида.

Припомняме и пунктовете в Плевен

От "Шоуто на Слави" отбелязват, че набирането на доброволци в организацията по набиране на подписи продължава в цялата страна, тъй като интересът на гражданите е голям.

6-те въпроса, които бяха внесени по надлежния ред в НС на 9 ноември 2015 г.

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?