Отличиха победителите в шестото издание на националния литературен конкурс "Петър Ковачев"

Плевен Лайф

11-12-2015, 13:12

Снимка:

Община Плевен

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задава се шестото издание на литературния конкурс "Петър Ковачев"

Творбите бяха селекционирани от жури

На специална церемония в Арт център – Плевен бяха наградени победителите в шестото издание на националния литературен конкурс „Петър Ковачев”, информират от Община Плевен. Творбите бяха селекционирани от жури в състав проф. Светлозар Игов, доц. д-р Йордан Евтимов и Мартин Георгиев.

В категория „Поезия” Михаил Калдъръмов от Кюстендил взе приза за „Последният жител”. За проза бяха отличени Пепа Витанова от София - за „Вуду магия” и Стефан Атанасов от Червен бряг - за „Котка през погледа на човек”. В категория „Драма” наградите отидоха при Магдалена Борисова от Елена за „Заседнали” и при Теодора Маргинова от София за „48”.

"Радвам се, че през годините конкурсът не потъна в забвение, защото над политическите крамоли на ежедневието има непреходни неща, на които трябва да отдаваме повече време и внимание. Ако сред нас има повече будители като Петър Ковачев, нашият път във времето ще бъде по-светъл, слънчев и с по-големи перспективи”, каза в приветствието си към участниците в конкурса кметът на Община Плевен Георг Спартански.

Той увери присъстващите, че ще направи всичко необходимо, за да се издигне Плевен там, където всички искаме да го видим, и където винаги е бил. "Дължим го и на хората, и на себе си, ако се уважаваме”, допълни  Спартански.