Ще се работи за възстановяване на регионалното партньорство между Плевен и Николаевска област

Посланикът на Украйна е оптимист за възможностите за сътрудничество в областта на търговията, туризма и инвестициите

Тесните контакти между регионите в две държави са изключително важни за развиване на външнополитическите отношения ето защо ще положа усилия в посока възстановяване на регионалното партньорство между Плевен и Николаевска област, каза Посланика на Украйна в България Н.Пр. Микола Балтажи след срещата си Областния управител на Плевен Ралица Добрева. Поводът за посещението му бе участие в тържествата за десети декември, съобщават от областната администрация.

По време на разговорите бе обсъдена и темата за туризма. Добрева представи пред Н.Пр.Микола Балтажи потенциала на Плевенска област по отношение на историческия, винения и селския туризъм като част от широкия спектър туристически интерес, който България може да генерира за украинските туристи. Областният управител акцентира на уникалните исторически и археологически паметници, с които Плевенска област може да се гордее и които биха предизвикали интерес от страна на туристите.

Сред коментираните теми по времена срещата бяха още външнотърговския обмен, инвестиционния интерес от страна на украински инвеститори за развиване на бизнес начинания на територията на Плевенска област и др.