И през 2016-та ще осигуряват топъл обяд за социално слаби в Никопол и Новачене

Продължава реализирането на проект за предоставяне на социалната услуга "Обществена трапезария"

От месец януари 2016 г. Община Никопол продължава реализирането на проект за предоставяне на социалната услуга "Обществена трапезария", финансиран от Министерството на труда и социалната политика, Фонд "Социална закрила".

Топлият обяд /супа, основно ястие и хляб/ ще се предлага в делнични дни от 11.30 ч. до 13.00 часа за периода 04.01.2016 г. – 30.04.2016 г. Безплатната храна ще се приготвя в базата на Домашен социален патронаж гр. Никопол и филиала в с. Новачене.

Потребители на социалната услуга могат да бъдат:

- Лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на ЗСП

- Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях

- Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност /

- Скитащи и бездомни деца и лица.

Желаещите да ползват услугата "Обществена трапезария" подават заявление-декларация по образец до кмета на Община Никопол в Центъра за услуги и информация на граждани при Общинска администрация – Никопол и в Кметство с. Новачене. Приемът на документи ще се извърши в периода 07.12. – 16.12.2015 г., всеки делничен ден до 14.00 часа. Приемат се само коректно попълнени документи.

Окончателният подбор на кандидат – потребителите ще бъде направен от Комисия, съвместно с Дирекция "Социално подпомагане” Никопол. Списък с одобрените лица ще бъде поставен на информационните табла в Общинска администрация – Никопол и в Кметство с. Новачене.